KÜRBISZEIT

av Gina Tandberg

DSC_0452

DSC_0451

DSC_0449

DSC_0447

DSC_0184

DSC_0186

DSC_0436

DSC_0444

DSC_0005

DSC_0002

DSC_0189

DSC_0456

En av de tingene jeg virker setter pris på med Tyskland etter å ha vært lenge i Norge, er det fantastiske utvalget av frukt og grønnsaker. Som en del av veien til å bli et voksent og ansvarlig menneske, har jeg begynt å lage mat etter årstidene. Når råvarene i tillegg er økologiske og lokalt dyrket, er det ekstra grunn til å klappe seg selv på skulderen. I Berlin er det ikke bare et stort utvalg av økologiske butikker, men også en hel haug av markeder, alt fra et par boder til en hel markedsplass. Høsten er en fantastisk tid å gå på grønnsaksmarkeder. Jeg er innom i hvert fall to stykker hver uke. Noen ganger for å kjøpe de vanlige tingene som agurk, tomat og sitron, ofte i håp om at grønnkålen er kommet, noen ganger for å få inspirasjon og ikke sjeldent for å beundre de fargerike grønnsakene og gresskarene med fine navn som butternut, hokkaido, akorn, delikata, muskatt.

_________________________________________________________________________________

One of the things I really appreciate about Germany, after having been in Norway for a while, is the fantastic selection of fruits and vegetables. As a part of becoming a responsible grown-up, I have started to cook seasonal. When the vegetables additionally are ecologically and locally grown, there’s even more of a reason to pat myself on the back. Berlin not only has a great selection of ecological shops, but also a range of markets, from a few stands, to filling up a whole market place. Autumn is a fantastic time for vegetable markets. I drop by at least two each week. Some times to buy the usual like cucumber, tomatoes and lemons, often hoping that the kale season has started, some times for inspiration and not seldom to admire the colourful vegetables and the pumpkin with the beautiful names like butternut, hokkaido, acorn, delicata, moschus.