TAKING THE WEEKEND BACK

av Gina Tandberg

DSC_0048

DSC_0033

DSC_0034

DSC_0037

DSC_0067

DSC_0069

CSC_0145

DSC_0074

DSC_0075

DSC_0076

DSC_0085

Jeg har i de senere år blitt dårlig på å skille mellom hverdag og helg. Jeg er oppvokst med lange helgefrokoster med varme rundstykker, godt pålegg og etter hvert kaffe, noe jeg egentlig setter utrolig pris på. Men etter flere år med studentliv, helgejobbing og diverse prosjekter, har skillet mellom hverdag og helg gradvis forsvunnet. Dette betyr riktignok at det er litt helg hele uken. Samtidig er det aldri helt helg. Noe som for eksempel har gjort at helgefrokosten har sklidd ut. Og når Han liker å sove noen timer lengre enn meg, blir det til at jeg bare hiver i meg de sedvanlige to knekkebrødene og teen, for så fort som mulig å komme i gang med alt jeg skal gjøre. Så nå har jeg gitt meg selv den utfordring å ta tilbake helgen. Om det bare vil si at vi har felles frokost, legger vekk elektronikken eller rett og slett bare gjøre noe helt annet enn ellers i uka. I dag har jeg for eksempel hatt minimalt med tid foran dataen, på tross av flere presserende skoleoppgaver, men heller brukt dagen på å ha lang frokost med bagels og croissanter fra bakeren like rundt hjørnet, vasket leiligheten til Veronica Maggio, vasket klær, drukket te, gått en tur, oppdaget en ny yndlingskafé, lest litt og laget gresskarsuppe. Så får vi se om jeg klarer å følge opp med å stå klar utenfor bakeriet hver søndag morgen når de åpner.

__________________________________________________________________________________________________

The last few years I have been bad at distinguishing between everyday life and weekends. I grew up with long weekend breakfasts with warm rolls and good coffee (at least when I reached my teens), which I still really appreciate. But after years as a student, working at the weekend and always many different projects going, the distinction between everyday life and weekend slowly dissolved. Naturally, this means that I have a bit weekend every day. But still, I never really have the weekend off. Meaning for instance that the long weekend breakfasts disappeared. As He likes to sleep for some hours longer than me, I tend to just have the regular breakfast with two pieces of crispbread and a cup of tea, to get started at whatever I’m at. Thus, I am now challenging myself to take the weekend back. If only by having breakfast together, putting away the electronics, or doing something completely different from the rest of the week. Today for instance, I have spend minimal time in front of the computer, even though I have some pressing school papers, and instead spent the day having a long breakfast with bagels and croissants from the bakery (Back-art) just around the corner, cleaning the apartment, washing clothes, drinking tea, going for a Sunday walk, finding a new favourite café just around the corner, reading a little and making a pumpkin soup. Now it’s just to wait and see if I manage to follow up by stepping up in front of the bakery before it opens every Sunday morning from now on.

Pieces of Emotion – Manu Katché, David Torn, Marcin Wasilewski, Mathias Eick, Slawomir Kurkiewicz, Trygve Seim