Tips: Markthalle neun

av Gina Tandberg

DSC_0326

DSC_0323

Det er mange fordeler ved å bo i Kreuzberg. En av dem er Markthalle Neun. Litt som mathallen. Bare mye bedre. Den gamle jernbanemarkedhallen holdt på å bli gjort om til ennå et billig shoppingsenter, men ble heldigvis reddet i tide. Nå fungerer hallen som et samlingssted for små og store matentusiaster i ”Kiezen” og i hele Berlin for øvrig.

DSC_0327

imm012_14A

imm017_19A

imm016_18A

imm015_17A

Markthalle Neun er et sted for tungen og magen, men også for hjertet og for øynene ikke minst. Det er et sted å handle regionale og sesongbetonte råvarer, med også et sted å møtes over et glass vin, å henge eller bare stikke innom for inspirasjon. Ansvarsbevisst, fair, økologisk, opptatt av kvalitet og i direkte kontakt med leverandørene. Pådriverne bak Marthalle Neun er opptatt av å sette spørsmålstegn ved hvordan matvarer blir produsert og levert i storbyen. De vil, slik det står på nettsiden, demonstrere at det å spise annerledes og handle annerledes er mulig – selv i Berlin. Slik fungerer konseptet som en plattform for ulike prosjekter som er kritiske i omgangen med dyrking og tilbereding av mat. De vil påvirke folk til å ta del i en nødvendig debatt. Nødvendig når det gjelder fremtiden – både for kloden og for poden.

imm013_15A

DSC_0358

DSC_0340

DSC_0345

Utenom den vanlige cafédriften er det ukesmarked hver fredag og lørdag. På torsdagskvelden finner den populære Street Food Thursday sted. Her blir Berlins voldsomme matmangfold spesielt tydelig. Autentisk, lettvint, men likevel store gastronomiske opplevelser. I tillegg er det temamarkeder, matkurs for barn og ungdom, improteater med matlaging og kulinariske smaksprøver, pluss en lang rekke andre innslag. Rett og slett genialt.

DSC_0214

DSC_0230

DSC_0232

DSC_0222